جراحی کیسه صفرا در کرج

جراحی کیسه صفرا در کرج

جراحی کیسه صفرا در کرج- سنگ کیسه صفرا ماده‌ ای سفت و شبیه سنگ مرمر است که بیشتر از جنس کلسترول و بیلی‌روبین تشکیل شده و در کیسه صفرا به وجود می آید.

ممکن است سنگ صفرا علائم آشکاری نداشته باشد،اما وقتی سنگ باعث مسدود شدن مجاری صفراوی شود، سبب به وجود آمدن درد ناگهانی در قسمت بالای سمت راست شکم می‌شود. که «حمله کیسه صفرا» یا «حملات صفراوی» نام دارد.

عمل جراحی برای برداشتن سنگ صفرا
به عمل جراحی برداشتن سنگ کیسه صفرا «کوله‌سیستکتومی (Cholecystectomy)» گفته می‌شود که از رایج‌ترین عمل‌های جراحی است.

این عضو از اندام‌های حیاتی بدن نیست، به این جهت برداشتن آن تاثیر زیادی روی کیفیت زندگی ندارد. برای عمل برداشتن کیسه صفرای بیمار بیهوش می‌شود و با برداشتن آن ، مسیر صفرا از کبد به روده‌ کوچک تغییر می‌یابد.

کیسه صفرا در بدن ما چه کاری انجام می دهد؟

این قسمت بدن وظیفه دارد زرد اب را ذخیره کند و باعث هضم چربی هایی که مصرف شده بشود. زمانی که ما غذا می خوریم کبد صفرا تولید می کند و به روده باریک منتقل می شود. در صورتی که روده باریک درست عمل کند بخش زیادی از صفرا به کیسه صفرا می رود و ذخیره می شود. نداشتن این عضو از بدن خطر جدی ای برای سلامتی ندارد. اما می تواند باعث اسهال و اختلال در هضم چربی شود.

درد کیسه صفرا

معمولا درد ان بین ۳۰ دقیقه تا ۳ ساعت طول می کشد . این درد هم می تواند ملایم باشد و هم شدید میزان شدت درد بستگی به دلیل ان دارد. گاها ممکن است این عضو مشکل داشته باشد و فرد هیچ دردی احساس نکند.

چه زمانی باید کیسه صفرا جراحی شود؟

به طور معمول جراحی کیسه صفرا برای سنگ کیسه صفرا انجام می شود اما ممکن است به دلایل زیر هم نیاز به این جراحی داشته باشید.

  1. در صورتی که در پانکراس به دلیل سنگ های صفرا التهاب به وجود بیاید.
  2. اگر در مجرای صفراوی سنگ وجود داشته باشد. که به ان یا کوله دوکولیتیازس نیز می گویند.
  3. وجود داشتن پولیپ در کیسه صفرا
  4. در صورتی که در کیسه صفرا سنگ وجود داشته باشد. که یا کوله لیتیازیس هم نام برده می شود.
  5. التهاب داشتن کیسه صفرا. که کوله سیستیت نیز نامیده می شود.

جراحی کیسه صفرا در کرج

عمل جراحی کوله‌سیستکتومی به دو روش انجام می‌گیرد:

۱- کوله‌سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی: تقریبا تمام جراحان ، روش لاپاراسکوپی را به کار می‌برند. طی این روش بیمار با فاصله کوتاهی پس از عمل جراحی می‌تواند مرخص شود و به خانه برگردد. شخص بعد از این عمل معمولا تا یک هفته بعد می‌تواند فعالیت‌های عادی و روزمره خود را انجام دهد.

۲-کوله‌سیستکتومی باز: زمانی که کیسه صفراملتهب شود وعفونت کند از عمل کوله‌سیستکتومی باز استفاده می‌شود. این امکان وجود دارد که جراح پس از به وجود آمدن مشکلی در عمل کوله‌ سیستکتومی به روش لاپاراسکوپی از روش کوله‌سیستکتومی باز استفاده کند.
بیمار پس از این عمل جراحی ممکن است به چندروز بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد. و احتمالا بعد از حدود یک ماه از عمل جراحی می‌تواند دوباره فعالیت‌های عادی و روزمره خود را از سر بگیرد.

مزایا جراحی لاپاراسکوپی:

  1. یکی از مزایای لاپاراسکوپی این است که عوارض کم تری نسبت به جراحی باز دارد.
  2. به دلیل اینکه شکاف و زخم ها کوچک هستند  باز نیستند امکان عفونت کم تر است.
  3. در این روش چسبندگی دستگاه گوارش وجود ندارد ولی در روش باز، امکان دارد این چسبندگی به وجود بیاد.
  4. جای بخیه و زخم کمتر روی بدن می ماند.

رژیم غذایی پس از جراحی لاپاراسکوپی

روز اول بعد از عمل جراحی لاپاروسکوپی کیسه صفرا (جراحی بسته ) بیمار باید مایعات مصرف کند، مایعاتی که صاف شده اند. حال این مایعات می تواند اب کمپوت، اب میوه، چای و دمنوش و غیره… باشد. اما پس ازگذشت ۲۴ ساعت بیمار می تواند غذاهایی مثل سوپ، اب سبزیجات پخته، ژله و اب گوشت و اب خورش مصرف کند. از حبوبات و سبزیجات نفاخ مانند پياز، كلم و مخصوصاً نخود ولوبيا پرهيز کنید.
نوشیدنی هاي گازدار نباید مصرف شود و مضر است. اما به جای ان می توانید دوغ کم چرب همراه نعنا و پونه میل کنید که مفید هم هست.

بهترین جراح سنگ صفرا در کرج

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 16 میانگین: 3.6]
این پست توصیه می شود

نظرات