پروتز سینه
پروتز سینه در کرج یا بزرگ کردن سینهها با پروتز یکی از عملهای جراحی زیبایی بسیار محبوب در بین زنان می باشد. در طی آن پروتزی از جنس سالین یا سیلیکون در سینهها قرار داده میشود. در انجام این عمل گزینههای بسیار مختلفی برای انتخاب نتایج نهایی جراحی وجود دارد که این گزینهها بر اساس شرایط و نیاز هر بیمار انتخاب میشوند،
از جمله انواع مدل پروتز سینه و الگوی ایجاد برش روی سینه برای انجام جراحی. در این جراحی، پروتزها از طریق برشهای بسیار کوچکی درون سینه جای داده میشوند و در زیر بافت سینه قرار میگیرند. این روش همچنین می تواند حجم سینه پس از کاهش وزن یا بارداری را بازگرداند، و سایز سینه را افزایش می دهد.برای رسیدن به شکل پستان گرد بیشتر یا بهبود عدم تقارن طبیعی اندازه سینه.
محل قرار گیری پروتز سینه به چه عواملی بستگی دارد؟
محل قرار گرفتن پروتز در زیر عضله یا روی عضله بسیار تخصصی است که هم به تشخیص پزشک بستگی دارد هم به بستری که ان قرار می گیرد. همچنین عوامل مختلفی در محل قرار گیری موثر است مثل :
- سن
- شغل
- وضعیت پوست
- تصمیم بارداری در اینده یا خیر
انواع برش در جراحی سینه
- برش در زیر بغل
این عمل نسبتا سخت تر از دیگر جراحی ها است و به اسکوپی نیاز دارد .و برای کسانی که پروتز کوچک می خواهند مناسب است. در برخی افراد این نوع برش برای کسانی که کلوئید ساز هستند انجام می شود - برش دور هاله
این نوع برش برای افرادی که هاله بزرگ دارند اما می خواهند از پروتز سینه کوچک استفاده کنند مناسب است. اما اختلالاتی مثل بی حس شدن نوک سینه به طور موقتی را به همراه دارد. - برش زیر سینه
این نوع از برش در زیر سینه است و عوارض کمتری دارد همچنین بزرای بیشتر افرادی که این جراحی را انجام می دهند از این برش استفاده می شود.
ایا پروتزسینه عوارض دارد؟
این عمل هم مانند دیگر جراحی ها عوارضی دارد مانند:
- اسکار
- عفونت
- خونریزی
- درد تورم التهاب
- کاهش یا افزایش حساسیت
- جمع شدن مایع در حفره سینه
مزایای جراحی
معمولا پس از بارداری و شیردهی، تغییر ناگهانی وزن یا به دلیل روند طبیعی پیری، پستان ها از نظر اندازه کاهش می یابند و گرانش نیز اثر خود را می گذارد. جراحی افزایش سایز پستان با پروتز می تواند هم از نظر جسمی و هم از نظر روانی برای زنان سودمند است. و امکان دارد اعتماد به نفس را بهبود بخشد و تأثیر زیادی در عزت نفس او داشته باشد.
از دیگر مزایای جراحی پروتز سینه می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اصلاح نامتقارن بودن سینه ها نسبت به هم
- افزایش حجم و سایز سینه ها
- بالا رفتن اعتماد به نفس
- پر به نظر رسیدن سینه
بهترین افراد برای انجام این جراحی
کسانی که سینه های کوچک باعث شده تا اعتماد به نفس پایینی داشته باشند می توانند این جراحی را انجام دهند و اما از طرفی باید شرایط فیزیکی خوبی هم داشته باشند
و بیماری و یا اختلال خاصی نداشته باشد. همچنین کسانی که سینه ان ها دچار رشد کافی نبوده است و برای اینکه نسبت سینه با اندازه بدن متعادل شود می توانند این جراحی را انجام دهند.
افرادی که دچار نا متقارنی سینه هستند. خانم هایی که جراحی ماستکتومی انجام داده اند و حالا برای ترمیم کردن بافت سینه ار بین رفته کاندیدای خوبی برای انجام این جراحی هستند.
جنس پروتز های سینه
سیلیکونی:
رایج ترین نوع پروتزی که استفاده می شود سیلیکونی است. سیلیکون نرم است و با ژل سیلیکون ساخته شده است. این نوع بسیار طبیعی است و
افرادی که برای جراحی روی طبیعی بودن ان حساس هستند انتخاب پروتز سیلیکونی می تواند مناسب باشد. این پروتز سایز های مختلفی دارد که
سایز ان با سی سی نام گذاری شده است. با مراجعه به مطب، پزشک متخصص شما را راهنمای می کند که چه سایز و چه مدلی برای شما مناسب است.
سالین:
سالین پوسته ان از سیلیکون است و محتویات داخل ان از اب نمک استریل می باشد. در برخی پروتز های سالین اب نمک پیش از قرار دادن آن داخل سینه به پروتز وارد می شود و در نوع دیگر ان پس از قرار دادن پروتز در سینه وارد می شود.
انواع پروتز سینه
گرد
- جراحی اصلاحی یا revision ( در موارد پارگی، تغییر و انقباض کپسولی و چرخش)
- کسانی که دوست دارند سینه هایشان برجسته تر به نظر برسد( بیشتر از حد نرمال)
- پوشش بافت نرم خوب داشته باشند و شکل اولیه سینه آن ها خوب باشد.
- چرخش تکرار شونده
اشکی
- پتوز یا شلی قسمت تحتانی پستان (در مواد ضعف بافت، محدودیت در گذاشتن پروتز وجود خواهد داشت)
- اشخاصی که نمای طبیعی دوست دارند و بافت پستان آن ها خیلی کم است یا اصلا بافت ندارند.
- کسانی که دچار constricted lower pole یا دفورمیتی tuberous سینه هستند.
- داشتن سینه های تخت و بدون شکل
- عدم تقارن ساده یا پیچیده
تفاوت لیفت و پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه و لیفت دو جراحی کاملا جداگانه هستند و اهداف کاملا متفاوتی دارند. هدف از لیفت کردن سینه، رفع افتادگی، سفت شدن و بالا کشیدن سینهها می باشد؛
اما هدف اصلی انجام این عمل بزرگ شدن سینهها و رفع عیب های ظاهری و نداشتن تقارن در آن می باشد. البته تا حدوی افتادگی خفیف هم برطرف می کند؛ اما برای افتادگیهای شدید، باید روش لیفت سینه استفاده شود. توجه کنید که هرچقدر پروتز بزرگتر باشد افتادگی را کم تر نمی کند؛ به همین دلیل اگر پزشک شما چنین پیشنهادی به شما داد، به تخصص و دانش او شک کنید. برشهایی که در سینه ایجاد می شود به میزان لیفتی که قصد انجام آن را دارید بستگی دارد. هر چقدر افتادگی بیشتر باشد نیاز به برش های بیشتری هم دارید. درحالیکه برش ها به اندازه پروتز وابسته نیست.
نکاتی که باید حتما قبل از جراحی بدانید
- این جراحی افتادگی سینه را درمان نمی کند اگر قصد درمان افتادگی دارید باید لیفت هم انجام دهید.
- از نوسان وزن خود پس از جراحی جلوگیری کنید، زیرا ممکن است درظاهر پروتز تغییر ایجاد شود.
- پروتز داخل سینه باید بین ۱۰ تا ۱۵ سال تعویض شود و ماندگاری دائمی ندارد.
- ۳ سال بعد از عمل برای چکاپ و MRI به پزشک مراجعه کنید.
پس از جراحی چه نتیجه ای حاصل می شود؟
- باید برای این که پروتز در جای خود فیکس شود و تکان نخورد گن مخصوص بپوشید خصوصا اگر پیش از جراحی سایز سینه خیلی کوچک یا نا متقارن بوده است.
- بلا فاصله بعد از عمل شاهد ورم، زخم و کبودی خواهیم بود که بسیار طبیعی است.
- پس از چند ماه با استفاده ار کرم ترمیم کننده جای زخم و بخیه ها از بین می رود.
- باید به نکاتی که پزشکتان توصه کرده عمل کنید.
اگر این عمل توسط پزشکی که تخصص کافی دارد انجام شود نتیجه دائمی خواهد بود. هر چند که باید تقریبا هر ۱۰ الی ۱۵ سال پروتز داخل سینه تعویض شود تا فاسد نشود.
به دلیل اینکه این پروتز ها تاریخ انقضا دارند.
تأثیرات روانشناختی پروتز سینه بر بیماران: از اعتماد به نفس تا بهبودی کامل
استفاده از پروتز سینه مناسب چه کسانی است؟
همه افرادی که قصد بزرگ کردن سینه خود را دارند می توانند پروتز سینه انجام دهند فقط در صورتی محدودیت دارد که افراد دچار بیماری های خاص باشند. اگر به هر دلیلی مثل افزایش سن یا بارداری و شیردهی سینهها تغییر کرده یا نامتقارن شده است، این عمل راه حل بسیار مناسبی می باشد. علاوه برا آن کوچک بودن سینه به صورت ژنتیکی از اصلی ترین دلایل انجام پروتز سینه است. همچنین اگر سینه ها دچار افتادگی شده باشند نمی توان تنها از پروتز استفاده کرد و باید عمل لیفت سینه هم انجام شود.
بهترین سن برای پروتز سینه
زمان مناسب برای انجام این جراحی در دهه دوم و سوم زندگی هر فرد می باشد. با جراحی پروتز سینه فرم زیبایی در سینه ها ایجاد می کند. طبق تحقیقات خانم ها بیشتر در سن ۱۹ تا ۳۴ سالگی
نسبت به این جراحی اقدام می کنند. البته افرادی هم هستند که در سنین ۳۵ تا ۵۰ سالگی این کار را انجام می دهند. سلامت زنان در این جراحی بسیار حائز اهمیت است. اگر سلامت کامل بدنی داشته باشید، نتیجه بهتری خواهیدگرفت و ریسک کمتری در این جراحی خواهند داشت. اما نکته ای وجود دارد و اجباری است این که برای جراحی باید ۱۸ سالتان کامل شده باشد.
هزینه پروتز سینه
هزینه های انجام پروتز سینه باید تماما توسط خود فرد پرداخت شود. زیرا این عمل یکی از جراحی های زیبایی است و تحت پوشش بیمه قرار نمیگیرد. هزینه پروتز سینه به چند عامل نظیر نوع پروتز مورداستفاده، محل کلینیک و میزان تخصص و مهارت پزشک بستگی دارد. نکته مورد توجه این است که هزینه مناسب و ارزان بودن به معنای بیکیفیت بودن نیست. همانطور که گرانتر بودن نمیتواند تضمینی برای اطمینان به کلینیک و پزشک مورد نظر باشد. به همبن دلیل بهتر است که هزینه را برای خود ملاک قرار ندهید و با تحقیق و پرس و جو یک کلینیک و پزشک مناسب پیدا کنبد.
نتیجه جراحی پروتز سینه
عمل پروتز سینه در کرج با تغییر فرم و اندازه سینه ها همراه می باشد.شاید به این نکته توجه نکرده باشید که این جراحی می تواند به بهبود کیفیت زندگی و بالا رفتن سطح اعتماد به نفستان کمک کند. اما آن چه که حائز اهمیت می باشد این است که بیماران باید توقع کاملا منطقی و واقع بینانه ای از جراحی داشته باشند و تمام توصیه ها از طرف پزشک را رعایت کند. در آخر می توان به این نکته اشاره کرد که، سینه ها حتی پس از جراحی پروتز سینه هم روند افزایش سن طبیعی را خواهد داشت. و عواملی مثل تغییرات وزن می تواند در بافت و ظاهر سینه ها موثر باشد. افرادی که پس از جراحی، از ظاهر سینه های خود ناراضی هستند، که این مسئله به ندرت پیش می آید، می توانند با مشورت جراح پستان، جراحی دیگری را انجام دهند.
مراقبت های بعد پروتز سینه
بعداز جراحی پروتز سینه یکسری نکات برای مراقبت در دوره نقاهت هستند که رعایت آنها الزامی هستند.دراین بخش دکتر امیدنامداری برای شما عزیزان این مطالب را قرار داده است.
در هفته ی اول جراحی پروتز سینه درد تورم و کبودی طبیعی ست که داشته باشید و احتمال نشت مایعات از محل زخم در هفته اول وجود دارد.در این هفته باید بیمار مسکن و داروهای ضدالتهاب مصرف کند و بازوهایش را حرکت ندهد و از کمپرس سرد استفاده کند و استفاده از کمپرس گرم و آسپرین در دوران نقاهت بعد از عمل ممنوع است.
استفاده از کمپرس گرم و آسپرین در دوران نقاهت بعد از عمل ممنوع است در واقع از انجام فعالیتهای سنگین یا فشار به سینهها خودداری کنید.
خوابیدن روی پهلو و شکم در هفته اول بعد از عمل پروتز سینه ممنوع است و بیمار باید نشسته بخوابد و بیمار میتواند از بالش برای زاویه دادن به کمر کمک بگیرد تا سینه،سر و کمر بالاتر قرار بگیرند.
در اطراف بیمار هم بالش قرار دهید تا چرخیدن به طرفین روی ندهد.در هفته اول بعد از عمل،در آغوش گرفتن نوزاد و انجام فعالیتهای ورزشی سنگین ممنوع است.
بعداز عمل جراحی پروتز سینه یکی از مواردی که برای گرفتن نتیجه بهتر از عمل می توان انجام داد پوشیدن سینهبند مناسب است.پزشک ممکن است سینهبندی خاص (سینهبند فشاری) تجویز کند.
این سینهبند به حفظ موقعیت مناسب پروتز کمک کرده و از تورم جلوگیری میکند و باید به مدت حداقل ۴ تا ۶ هفته مورد استفاده قرار گیرد.
در هفته دوم درد و تورم در مقایسه با هفته اول کمتر میشود و بیمار کمکم به وجود پروتز سینه عادت میکند. میتوان مصرف مسکن را در هفته دوم بعد از پروتز سینه قطع کرد، اما همچنان انجام فعالیتهایی که باعث افزایش گردش خون در بدن میشوند ممنوع است.
در هفته سوم از عمل جراحی تورم و نیاز به مسکن در هفته سوم تقریبا برطرف شده است و بیمار میتواند فعالیتهای روزمره را شروع کند.افراد شاغل میتوانند به محیط کارشان برگردند.
روزی ۳۰ دقیقه پیادهروی برای بیمار مجاز است.
سوالات متداول عمل پروتز سینه در کرج
آیا تعویض پروتز امری ضروری است؟
اگر پروتز سینه مشکلی نداشته باشد و دچار سیب نشده باشد نیاز به تعویض نیست و لزومی ندارد که پروتز سینه بعد از ده سال عوض شود. اما حتما باید پس از گذشت دقیقا ۱۰ ده سال بررسی شود، چون پس از ده سال احتمال پارگی پروتز خود به خود افزایش میابد. اما این بدین معنا نیست که پس این دوره زمانی بدون پارگی تعویض شود. در نهایت می توان گفت، هر سینه ای که پروتز شده باشد یا نشده باشد باید تحت کنترل قرار گیرد تا اگر هر گونه مشکلی وجود داشته باشد به راحتی اقدام به تعویض آن نمایید.
پروتز سینه روی عضله سینه قرار می گیرد یا زیر عضله سینه
در این مورد که پروتز در کجا سینه قرار بگیرد تصمیم با پزشک می باشد و بیمار نمی تواند در این مورد تصمیم بگیرد. قرار گرفتن روی عضله یک سری مزایا و معایب دارد. و زیر عضله هم مزایا و معایب خاص خود را دارد و بر اساس معاینه انجام شده می توان تصمیم گرفت که کدام مورد انتخاب شود.
- فرد ورزش حرفه ای انجام می دهد یا خیر
- میزان افتادگی سینه
- میزان عضله سینه
- مقدار بافت سینه
- شغل فرد
با توجه به معیار و فاکتورهایی که در بالا نام برده شد پزشک تصمیم می گیرد که پروتز را کجا قرار دهد.
آیا عمل پروتز سینه باعث سرطان می شود؟
پروتز سینه به هیچ عنوان باعث سرطان نخواهد شد و هیچ ارتباطی با این بیماری ندارد. اما نکته ای باید به ان توجه کنید این است که پروتزی که برای شما مورد استفاده قرار می گیرد باید تاییدیه FDA آمریکا داشته باشد. پروتز سینه باعث سرطان سینه نمی شود، اما اگر فردی بیماری سرطان سینه را داشته باشد. به احتمال زیاد نتواند عمل پروتز سینه انجام دهد. در صورت ابتلا به سرطان وجود پروتز گاها دردسر ساز خواهد بود و هنگام انجام بیوپسی سوزنی امکان سوراخ شدن پروتز وجود دارد. علاوه ب آن اگر در صورت نیاز به انجام درمان هایی مثل رادیوتراپی امکان سفت شدن و پس زدن پروتز وجود خواهد داشت.
معمولا از چه سنی برای پروتز سینه پیشنهاد میشود؟
سن مناسب برای انجام پروتز سینه ممکن است بستگی به عوامل مختلفی داشته باشد، از جمله وضعیت فیزیکی شخص، رشد بدنی کامل، و توصیههای پزشکی. عموماً، پزشکان توصیه میکنند که پروتز سینه پس از اتمام رشد کامل بدن انجام شود، که معمولاً به معنای تقریبی ۱۸ سالگی میباشد. این تصمیم به دلیل رشد نهادی کامل و مناسب بدن در این سن است که به دلیل ثبات آن، احتمال مشکلات در زمان بالاتر کمتر است
هرآنچه باید درمورد پروتز سینه بدانید
سینه از بافت چربی و بافت غددی تشکیل شده است که پوست آن را احاطه کرده است و روی عضله جدار قفسه سینه قرار دارد. گاهی کم بودن چربی بافت سینه موجب سایز کوچک آن خواهد شد. که در بعضی از بانوان امکان دارد احساس ناخوشایندی ایجاد کند. در این موارد بواسطه افزایش سایز سینه با انجام پروتز سینه احساس اعتماد به نفس و رضایت بیشتری در فرد ایجاد خواهد شد. در حال حاضر پروتز های مورد استفاده از جنس سیلیکون هستند. و ممکن است روی عضله جدار قفسه سینه یا زیر آن قرار بگیرد. پیش از جراحی پزشک در مورد سایز و شکل پروتز مورد استفاده با شما صحبت کرده و در صورت نیاز سونوگرافی یا ماموگرافی و بررسی های اولیه انجام می شود.
به دلیل محدودیت فضای مجازی از گذاشتن عکس معذوریم.