جراحی دستگاه گوارش | دستگاه گوارش  یکی از دستگاه‌های فعال در بدن انسان و بعضی از جانداران است.دستگاه گوارش انسان که از دهان تا مقعد امتداد دارد،
از لولهٔ گوارشی و غده‌های گوارشی تشکیل شده‌است و حدود هفت متر طول دارد. غدد گوارشی شامل غده‌های بزاقی، غده‌های دیوارهٔ معده و روده، پانکرآس و کبد است.

لولهٔ گوارشی نیز شامل دهان، حلق، سرخ‌نای (مِری)، معده، رودهٔ باریک، رودهٔ بزرگ و راست‌روده می‌شود. هر چیزی که وارد معده می‌شود با آنزیم‌های درون معده مخلوط می‌گردد تا با اجزا ساده‌تری تجزیه شود. سپس این مخلوط از معده خارج شده و به روده‌ها می‌رود تا از آنجا، مواد غذایی تجزیه شده جذب جریان خون شوند. مواد غذایی تجزیه شده از طریق جریان خون به سرتاسر بدن می‌روند و در اختیار یاخته‌های بدن قرار می‌گیرند تا در آنها مصرف شده و یا ذخیره شوند. اجزای غذایی که جذب نمی‌شوند از بدن دفع می‌گردند.

انجام این عمل پیش روی جراح است و به روش سنتی جراحی باز است، یا اینکه می‌تواند از روش جراحی لاپاروسکوپیک این عمل را انجام دهد.
خونریزی داخلی عمل جراحی لاپاروتومی بسته به نوع برش، باعث دسترسی به ارگان‌های مختلف شکمی می‌شود، از جمله: اندام‌های دستگاه.
پیلوروپلاستی(به انگلیسی: pyloroplasty) نوعی عمل جراحی می‌باشد که در آن به گشاد کردن و ترمیم پیلور پرداخته می‌شود.

با انجام این عمل به تخلیهٔ خونریزی دستگاه گوارشی تحتانی (تغییرمسیر از خونریزی تحتانی) اثر صدمه و آسیب موضعی ایجاد می‌شود که سبب زخم مخاط دستگاه گوارش می‌شود. خونریزی‌ های (GIB) به دو دسته با منشأ فوقانی و تحتانی تقسیم می‌شوند.

مثال‌هایی از جراحی دستگاه گوارش شامل:

– جراحی برداشتن گال بلدر (کولیسیستکتومی)
– جراحی برای برداشتن قسمتی از روده (رزکشن روده)
– جراحی برای درآوردن قسمتی از روده بزرگ به بیرون (کلوستومی)
– جراحی برای برداشتن تومورها یا سرطان‌ها
– جراحی برای تعمیر هرنیاهای دیافراگمی یا هرنیاهای نافی

موارد اضطراری جراحی دستگاه گوارش

آپاندیسیت و کولسیستیت نمونه ای از موارد اضطراری دستگاه گوارش بوده که نیاز به جراحی دارند. انسداد روده ها، سوراخ های روده و فتق های خفیف، موارد اضطراری جراحی رایج هستند. این جراحی  برای درمان چندین سرطان شایع از جمله سرطان معده، سرطان لوزالمعده و کولون و بعضی از بیماری هایی که نیازمند عمل جراحی مانند پانکراتیت نیستند، هم مورد استفاده قرار می گیرد. پانکراتیت حاد و آسیب های مختلف شکمی در بیماران بستری در بخش اورژانس بسیار متداول می باشد.

مراقبت بعد از جراحی دستگاه گوارش

۱٫ رعایت تغذیه مناسب: در بعضی مواقع امکان دارد که مجبور باشید تغذیه خود را تغییر دهید، به خصوص در ابتدای بازیابی. امکان دارد که رژیم غذایی مالیات دار، کم فیبر یا خاصی داشته باشید.

۲٫ مدیریت درد: برای مدیریت درد احتمالا به داروهایی نیاز دارید. مهم است تا دقیقاً مطابق دستور پزشک خود داروهای خود را مصرف کنید.

۳٫ تمرینات تنفسی و فعالیت بدنی: تمرینات تنفسی به جلوگیری از مشکلات تنفسی کمک میکند، و فعالیت بدنی مناسب می‌ تواند به جلوگیری از خون لخته شدن کمک کند و بازیابی را تسریع کند.

۴٫ مراقبت از زخم: اگر در جراحی خود برش داشته باشید ،نیاز به تمیز کردن و مراقبت از زخم دارید تا از عفونت جلوگیری شود.

۵٫ پیگیری با پزشک: شما نیاز به مراجعات بازگشتی دارید تا پزشک شما بتواند پیشرفت بازیابی شما را بررسی کند.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 1 میانگین: 5]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان