جراحی تیروئید

جراحی تیروئید در کرج غده‌ای کوچک شبیه به یک پروانه است. این غده در ناحیه تحتانی و قدامی گردن درست زیر محفظه صوتی (حنجره) واقع شده است. تیروئید هورمون‌هایی را تولید می‌کند که وظیفه خون‌رسانی به تمام بافت‌های بدن را بر عهده دارند. همچنین به تنظیم سوخت‌وساز بدن کمک می‌کند و طی این فرآیند موادغذایی به انرژی تبدیل می‌گردند. علاوه براین، کنترل عملکرد صحیح ارگان‌ها و کمک به حفظ حرارت بدن بر عهده این غده قرار دارد.

بعضی‌مواقع تیروئید هورمون بسیار زیادی تولید می‌کند. ممکن است مشکلات ساختاری مانند ورم و رشد کیست یا ندول را برای بدن بوجود آورند. هر وقت این مشکلات ساختاری رخ دهند،جراحی تیروئید در کرج ضرورت پیدا می‌کند. جراحی تیروئید مستلزم برداشتن تمام یا بخشی از غده تیروئید است.

برداشتن ندول تیروئید اصلی‌ترین دلیل جراحی تیروئید است، و تشخیص ندول از طریق نمونه‌برداری بیوپسی و با وارد کردن سوزنی باریک در غده تیروئید صورت می‌گیرد. اگر نتایج زیر از انجام بیوپسی بدست آید، برای آنها هم گزینه جراحی پیشنهاد می‌شود:

تست شاخص مولکولی بر روی نمونه بیوپسی که ریسک بدخیم بودن غده را نشان می‌دهد.همچنین اگر نتایج بیوپسی خوش‌خیم بودن ندول‌ها را تایید کند، یا اگر ندول‌ها همچنان در حال رشد هستند و با علائمی مانند (ناراحتی، مشکل بلعیدن غذا و غیره) همراه باشند، احتمالا درمان آنها از طریق جراحی پیشنهاد می‌گردد. علاوه براین، به منظور درمان پرکاری تیروئید (بیماری گریوز یا ندول سمی)، گواتر بزرگ و مولتی ندولار و گواتری که با علائم بیماری همراه باشد، گزینه جراحی پیشنهاد خواهد شد.

کم‌کاری تیروئید

در کم‌کاری تیروئید،غده تیروئید هورمون کافی تولید نمی‌کند.این امر می‌تواند منجر به طیف وسیعی از علائم شود که از خستگی و افزایش وزن تا افسردگی و موهای خشک را شامل می‌شود.

علائم رایج کم‌کاری تیروئید:

پرکاری تیروئید

برعکس، در پرکاری تیروئید، غده تیروئید هورمون بیش از حد تولید می‌کند. این امر می‌تواند منجر به افزایش متابولیسم، ضربان قلب سریع‌تر و کاهش وزن شود.

علائم رایج پرکاری تیروئید:

تشخیص کم کاری و پرکاری تیروئید

برای تشخیص کم‌کاری یا پرکاری تیروئید،پزشک معمولاً آزمایش خون را تجویز می‌کند تا سطح هورمون‌های تیروئید (TSH، T4 و T3) را اندازه گیری کند.

همچنین ممکن است سونوگرافی تیروئید یا اسکن رادیوایزوتوپ انجام شود.

درمان کم کاری یا پرکاری تیروئید

درمان کم‌کاری و پرکاری تیروئید به علت زمینه‌ای و شدت بیماری بستگی دارد و درمان آن می توانند به روش های مختلفی انجام گیرد که در این قسمت به برخی آنها اشار می کنیم:

دلایل جراحی تیروئید

۱٫سرطان تیروئید
رایج ترین دلیل جراحی های تیروئید سرطان است. برای عمل تیروئید طبق تشخیص پزشک باید مقداری یا همه ی غده برداشته شود.

۲٫پرکاری تیروئید
اگر در فردی غده تیروئید به صورت ازار دهنده و غیر طبیعی رشد کند و باعث تورم و یا تنگی نفس شود، پزشک توصیه می کند مقداری از ان برداشته برداشته شود.

۳٫ندول های تیروئیدی مشکوک
اگر غده تیروئید فرد به طور عجیب و غیر طبیعی  بزرگ شده باشد و موجب مشکلاتی مثل تنگی نفس، تورم یا در برخی موارد پرکاری تیروئید بیمار شود، پزشک توصیه می کند همه یا بخشی از غده تیروئید را با عمل تیروئید خارج کنند

۴٫درمان گواتر
اگر غده تیروئید فرد به طرز غیر طبیعی و آزاردهنده‌ای بزرگ شده باشد و باعث مشکلاتی از جمله تنگی نفس، تورم یا در برخی موارد پرکاری تیروئید بیمار شود، پزشک توصیه می کند همه یا بخشی از غده تیروئید را با عمل تیروئید خارج کنند.

خطرات عمل تیروئید

عمل تیروئید اکثرا بی خطر است اما این جراحی هم مانند جراحی های دیگر خطراتی به همراه دارد.

بررسی های لازم قبل از عمل جراحی تیروئید:

بیمار باید پیش از عمل توسط پزشک معاینه شود که شامل معاینه قلب و ریه ها می شود. خصوصا برای کسانی که بالای ۴۵ سال دارند و یا افرادی که به بیماری های قلبی دچار هستند باید قبل از عمل نوار قلب بدهند. همچنین کسانی که سابقه جراحی در ناحیه گردن را دارند و دچار تغییر صدا شده اند باید تار های صوتی شان بررسی شود. و باید معلوم شود عصب راجعه حنجره ای که طناب های صوتی را کنترل می کند به درستی عمل می کند یا خیر.  در اخر اگر مشکوک به سرطان مدولاری تیروئید باشید باید از لحاظ غده پاراتیروئید و غده فوق کلیوی هم باید بررسی شوید.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 3 میانگین: 4]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان