کیسه صفرا
کیسه صفرا
سنگ کیسه صفرا مادهای سفت و شبیه سنگ مرمر است که بیشتر از جنس کلسترول و بیلیروبین تشکیل شده و در کیسه صفرا به وجود می آید.
ممکن است سنگ صفرا علائم آشکاری نداشته باشد،اما وقتی سنگ باعث مسدود شدن مجاری صفراوی شود، سبب به وجود آمدن درد ناگهانی در قسمت بالای سمت راست شکم میشود که «حمله کیسه صفرا» یا «حملات صفراوی» نام دارد.
عمل جراحی برای برداشتن سنگ صفرا
به عمل جراحی برداشتن سنگ کیسه صفرا «کولهسیستکتومی (Cholecystectomy)» گفته میشود که از رایجترین عملهای جراحی است.
کیسه صفرا از اندامهای حیاتی بدن نیست، به این جهت برداشتن آن تاثیر زیادی روی کیفیت زندگی ندارد. برای عمل برداشتن کیسه صفرای بیمار بیهوش میشود و با برداشتن آن ، مسیر صفرا از کبد به روده کوچک تغییر مییابد.
جراحی عمومی
عمل جراحی کولهسیستکتومی به دو روش انجام میگیرد:
۱- کولهسیستکتومی به روش لاپاراسکوپی: تقریبا تمام جراحان ، روش لاپاراسکوپی را به کار میبرند. طی این روش بیمار با فاصله کوتاهی پس از عمل جراحی میتواند مرخص شود و به خانه برگردد. شخص بعد از این عمل معمولا تا یک هفته بعد میتواند فعالیتهای عادی و روزمره خود را انجام دهد.
۲-کولهسیستکتومی باز: زمانی که کیسه صفراملتهب شود وعفونت کند از عمل کولهسیستکتومی باز استفاده میشود. این امکان وجود دارد که جراح پس از به وجود آمدن مشکلی در عمل کولهسیستکتومی به روش لاپاراسکوپی از روش کولهسیستکتومی باز استفاده کند.
بیمار پس از این عمل جراحی ممکن است به چندروز بستری شدن در بیمارستان نیاز داشته باشد و احتمالا بعد از حدود یک ماه از عمل جراحی میتواند دوباره فعالیتهای عادی و روزمره خود را از سر بگیرد.